Tjanser

På Sommerlejr er vi alle fælles om at lave den fedeste tur for os alle. Det betyder også, at vi skal give en hånd med, når det kommer til oprydning, rengøring og madlavning. Derfor har vi på Sommerlejr indført et system, hvor alle skal have én oprydning, én rengøring og én madlavning (aftensmad).

Disse tjanser kan være lidt forskellige; f.eks. oprydning i fællesområde, feje gulve, rengøring af toiletter, opvask efter aftensmad osv. Når lejren starter, vil der blive hængt lister op, og så skriver alle deltager sig på én af hver af de tre typer tjanser.

Vi har også en Taskmaster – én person (eller to) hvis ansvar det er at sikre, at alle er skrevet på listen og (måske vigtigere) at huske folk på, at de altså har skrevet sig på nogle tjanser (hvis nu man lige skulle have glemt det midt i et spil Magic).

Enkelte personer kan få tildelt specielle opgaver (kun ved aftale med arrangørerne), der tæller for én eller flere af deres tjanser. Du vil altså kunne opleve, at enkelte personer ikke har en rengøringstjans f.eks., men så har de til gengæld lavet noget andet, såsom at flytte køleskabe for lejren eller lavet et stort føllesarrangement til glæde for alle deltagere.